Przedstawiamy Państwu Menu okolicznościowe:

MENU STYPA 24,00 zł / os.
(1p./ os.)

Pierwsze danie:
Rosół królewski ze swojskim makaronem

Drugie danie:
Panierowany kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, bukiet surówek, sos

Kawa/herbata, w dzbankach

 

MENU STYPA 28,00 zł / os.
(1p./ os.)

Pierwsze danie:
Rosół królewski ze swojskim makaronem

Drugie danie:
Panierowany kotlet schabowy, sos, ziemniaki z koperkiem, bukiet surówek

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Deser:
dowolne wypieki (1,5p./os.)

 

MENU STYPA 35,50 zł / os.
(1,5p./ os.)

Pierwsze danie:
Rosół królewski ze swojskim makaronem

Drugie danie:
Panierowany kotlet schabowy, pieczeń z karkówki, sznycel drobiowy z ananasem i żurawiną,
ziemniaki z koperkiem, sos pieczeniowy, bukiet surówek

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Deser:
dowolne wypieki (1,5p./os.)

 

PRZYKŁADOWE ZESTAWY MENU NA PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE
I SPOTKANIA TOWARZYSKIE

W każdym zestawie staraliśmy się uwzględnić różne propozycje. Każde zestawienie można dowolnie modyfikować.

MENU I 48zł / os.

Przystawka:
Krem brokułowy z grzankami ziołowymi i prażonymi migdałami

Danie główne:
Pierś z kurczaka grillowana zapiekana z pomidorem i serem, puree ziemniaczane, mix świeżych surówek

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Deser:
Crumble
(ciepłe maliny, gałka lodu, bita śmietana, kruszonka)

 

MENU Ia 48zł / os.

Przystawka:
Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbaską

Danie główne:
Polędwiczki wieprzowe w boczku skropione delikatnym sosem miodowo-musztardowym,
ziemniaczane puree, chrupkie warzywa grillowane

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Deser:
Ciasto marchewkowe z czekoladą

 

MENU II 52zł / os.
(2p./ os.)

Przystawka:
Rosół królewski podawany z bułką paryską z masłem i pietruszką

Danie główne:
Zraz wieprzowy z boczkiem, cebulką i ogórkiem, de volaille z serem, masłem i pietruszką,
pierś z kurczaka grillowana zapiekana z cukinią i papryką pod beszamelem,
ziemniaki gotowane z koperkiem, sos pieczeniowy, mix świeżych surówek

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

 

MENU III 55zł / os.
(1,5p. / os.)

Przystawka:
Rosół królewski ze swojskim makaronem

Danie główne:
Tradycyjna potrawka z rodzynkami i ryżem
Sznycel drobiowy po hawajsku z ananasem, serem i żurawiną, roladka wieprzowa z pieczarką i porą,
ziemniaki gotowane z koperkiem, sos koperkowy, mix świeżych surówek

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

 

MENU IV 59zł / os.
(1,5p./ os.)

Przystawka:
Grillowane roladki z cukinii faszerowane szpinakiem
i serem ricotta zapiekane w sosie pomidorowym

Danie główne:
Schab w śmietanie z pieczarkami i serem mozzarella,
udko trybowane faszerowane mielonym i pieczarką pieczone w miodzie,
opiekane ziemniaczki, mix świeżych surówek, chrupkie warzywa grillowane

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Deser:
Mini beza przekładana delikatnym kremem z mascarpone z pestkami granatu

 

MENU V 62zł / os.
(1,5p./ os.)

Danie główne:
Karkówka grillowana w aromatycznych przyprawach,
Chrupiące nuggetsy drobiowe z sosem barbecue, ziemniaki całe pieczone w boczku

Zimna płyta:
caprese z pomidorów i białego sera mozzarella skropione ziołowym vinaigrettem
klopsiki rybne w zalewie octowej
sałatka grecka z fetą i czarnymi oliwkami
mini burgery

kawa/herbata, napoje w dzbankach

Kolacja:
Chili con carne

 

MENU VI 62 zł / os.
(1,5p./ os.)

Przystawka:
Krem serowy z grzankami ziołowymi, prażonymi migdałami i szczypiorkiem

Danie główne:
Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem i serem feta, pieczeń z karkówki z czosnkiem i ziołami,
sos pieczeniowy, puree ziołowe, mix świeżych surówek

Zimna płyta:
sałatka z brokułem, pomidorem, jajkiem, czerwoną cebulą, mini mozzarellą
i prażonym słonecznikiem w sosie jogurtowym
koreczki z cukinii faszerowanej pastą serową
ryba po japońsku w sosie słodko-kwaśnym

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

 

MENU VII 75 zł / os.
(1,5p. / os.)

Przystawka:
Krem szparagowy z prażonymi migdałami i grzanka serową

Danie główne:
Pierś z kurczaka z cukinią i papryką pod beszamelem, karkówka na ostro przeplatana boczkiem,
ziemniaki gotowane z koperkiem, sos grzybowy z koperkiem, mix świeżych surówek

Zimna płyta:
Mini burgery
sałatka z chińskim makaronem, zielonym ogórkiem i paluszkami surimi
koreczki z pomidorka koktajlowego, sera lazur i szynki parmeńskiej
śledź w oleju z cebulką i ogórkiem

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Kolacja:

Pierogi z kurkami i boczkiem okraszone cebulką (3szt./os.)

 

MENU VIII 85 zł / os.
(2p./ os.)

Przystawka:
Bruschetta 2szt. z pomidorem, szynką parmeńską i białą mozzarellą
okraszona parmezanem, serowana na rukoli

Danie główne:
Steki z karkówki z papryką i cebulą, pierś z kurczaka grillowana zapiekana ze szpinakiem i serem mozzarella, kotlet schabowy tradycyjny, kotleciki mielone drobiowe, ziemniaki gotowane z koperkiem,
mix świeżych surówek, gotowane kalafiory z bułką tartą

Zimna płyta:
sałatka a’la Cesar z mixem sałat, kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi, grzankami i sosem tzatziki
kebabiki mięsne owinięte boczkiem z sosem czosnkowym
mini tortille z wędzonym łososiem i kruchą sałatą lodową
jajka faszerowane z kiełkami

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Kolacja:

Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym z ciasta francuskiego

 

MENU IX 100 zł / os.
(2,5 p. / os.)

Przystawka:
Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem

Danie główne:
Pierś z kurczaka otulona wędzoną szynką z pomidorem w sosie serowym,pieczeń z karkówki, udka pieczone, sznycel drobiowy z jakiem sadzonym i szczypiorkiem, ziemniaki z koperkiem1/2, frytki 1/2,
sos pieczeniowy, buraczki z cebulką, mix świeżych surówek

Zimna płyta:
sałatka nicejska ze świeżych warzyw z tuńczykiem i jajkiem skropiona vinaigrettem
sałatka z selera konserwowego, kukurydzy, ananasa i kurczaka wędzonego w majonezie
ryba po grecku
mini burgery

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Kolacja:

Pstrąg faszerowany pieczony z pieprzem cytrynowym1/2 / pierogi z mięsem okraszone cebulką 1/2

 

MENU X 95 zł / os.
(2,5p. / os.)

Przystawka:
Rosół królewski ze swojskim makaronem

Danie główne:
Kotlet de volaille z masłem, serem i pietruszką, kotlet drobiowy mielony, tradycyjny kotlet schabowy, zraziki wołowe, pierś z kurczaka z papryką i cukinią pod beszamelem,
opiekane ziemniaczki1/2, ziemniaczki gotowane1/2, sos pieczeniowy,
mix świezych surówek, mix warzyw gotowanych z bułką tartą

Zimna płyta:
mini burgery
pomidory po ukraińsku z majonezem, czosnkiem i tartym serem
sałatka gyros
skrzydełka pieczone w boczku
tartinki z ciasta francuskiego

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Kolacja:
Zapiekanka lasagne

 

MENU XI 110 zł / os.
(3 p. / os.)

Przystawka:
Krem szparagowy z grzankami i parmezanem

Danie główne:
Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem i fetą, gołąbki w kapuście w sosie pomidorowym, grillowana karkówka, filety drobiowe w panierce otrębowej,
ziemniaki z koperkiem, sos kurkowy, mix świeżych surówek, sałata lodowa na słodko w jogurcie greckim

Zimna płyta:
sałatka gyros
bruschetta z tuńczykiem, pomidorkami i szczypiorkiem
biała mozzarella owinięta szynką parmeńską na rukoli
śledź smażony w occie
sałatka z wędzonym kurczakiem i czerwoną fasolą
kebabiki mięsne z sosem tzatziki

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Deser:
Lody orzechowe z bakaliami i sosem czekoladowym

 

MENU XII 135 zł / os.
(3p. / os.)

Przystawka:
Krem z borowików z nutą białej śmietany z grzankami ziołowymi

Danie główne:
Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem i fetą, zraziki wołowe, schab w śmietanie z pieczarkami i serem mozzarella, kotlet de volaille z masełkiem i pietruszką,
ziemniaki z koperkiem, sos pieczeniowy, mix świeżych surówek,
sałata lodowa na słodko w jogurcie greckim

Zimna płyta:
sałatka z grillowanym kurczakiem, białą mozzarellą
i świeżymi warzywami skropiona vinaigrettem miodowo-musztardowym
bruschetta ziołowa z jajkiem, rukolą i pomidorami
biała mozzarella owinięta szynką parmeńską na rukoli
ryba po japońsku w sosie słodko-kwaśnym
sałatka z brokułem, fetą, słonecznikiem i jajkiem w sosie jogurtowym
kebabiki mięsne z sosem tzatziki

Kawa/herbata, napoje w dzbankach

Deser:
Lody truskawkowe ze świeżymi borówkami, sosem truskawkowym i bitą śmietaną

Kolacja:
1.Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem
2. Żurek z jajkiem i białą kiełbasą serwowany w chlebku

 

MENU XIII 150 zł / os.
WESELNE
(4 p. / os.)

przywitanie gości chlebem i solą

Przystawka:
Rosół królewski ze swojskim makaronem

Danie główne:
Tradycyjna potrawka z rodzynkami i ryżem
Kotlet de volaille z masłem i zieloną pietruszką, kotlety mielone z marchewką, pieczeń z karkówki, kotlety wieprzowe z pieczarkami na maśle, grillowane filety drobiowe z serem i pomidorami
ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie okraszone boczkiem i cebulką,
sos pieczeniowy, sos kurkowy z koperkiem,
mix świeżych surówek, groszek z marchewką, gotowane kalafiory z bułką tartą

Zimna płyta:
sałatka a’la Cesar z mixem sałat, kurczakiem, grzankami, pomidorkami koktajlowymi i sosem tzatziki
tradycyjna galaretka drobiowa
mini tortille nadziewane łososiem wędzonym i kruchą sałatą lodową
jajka faszerowane
mini burgery, koreczki z mozzarelli, pomidorka koktajlowego i bazylii
śledzik w oleju z ogórkiem i cebulką
sałatka gyros / sałatka z brokułem, jajkiem i słonecznikiem w sosie jogurtowym

Kawa/herbata

Kolacja I:
Gołąbki w kapuście / Pierogi z kurkami i boczkiem

Kolacja II:
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym z ciasta francuskiego

 

MENU XIV 180 zł / os.
WESELE Z POPRAWINAMI
(4p./ os.)

przywitanie gości chlebem i solą

Przystawka:
Rosół królewski ze swojskim makaronem

Danie główne:
Tradycyjna potrawka z rodzynkami i ryżem
Kotlet de volaille z masłem i zieloną pietruszką, kotlety mielone z marchewką, pieczeń z karkówki, kotlety wieprzowe z pieczarkami na maśle, grillowane filety drobiowe z serem i pomidorami
ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie okraszone boczkiem i cebulką,
sos pieczeniowy, sos kurkowy z koperkiem,
mix świeżych surówek, groszek z marchewką, gotowane kalafiory z bułką tartą

Zimna płyta:
sałatka a’la Cesar z mixem sałat, kurczakiem, grzankami, pomidorkami koktajlowymi i sosem tzatziki
tradycyjna galaretka drobiowa
mini tortille nadziewane łososiem wędzonym i kruchą sałatą lodową
jajka faszerowane
mini burgery, koreczki z mozzarelli, pomidorka koktajlowego i bazylii
śledzik w oleju z ogórkiem i cebulką
sałatka gyros / sałatka z brokułem, jajkiem i słonecznikiem w sosie jogurtowym

Kawa/herbata

Kolacja I:
Gołąbki w kapuście / Pierogi z kurkami i boczkiem

Kolacja II:
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym z ciasta francuskiego


POPRAWINY W FORMIE SZWEDZKIEGO STOŁU
(1,5p. / os.)

Mięsa z grilla (szaszłyki, karkówka, kaszanka z cebulką)
Ziemniaki pieczone bezpośrednio z patelni gazowej
Smalec wiejski z pieczywem i ogórkiem kiszonym

+ mięsa i przystawki pozostałe z wesela

kawa/herbata w termosach

Reputation Management